Varmt, soligt, roligt uteliv, tråkiga dag...

Varmt, soligt, roligt uteliv, tråkiga dagar, jag är brun, nu längtar jag hem:) Om 14 dagar tar jag studenten. Äntligen säger jag bara, orkar inte det falsk spelet längre.. Puss


Nu är vi på flygplatsen, alla är hispiga :...

Nu är vi på flygplatsen, alla är hispiga :) Men det ska bli så kul! Ayia Napa here we come:d


27 Maj 2010

JAG ÄR GLAD, glömde säga det förut :)


27 Maj 2010

Över

Skolan är nästan över nu.. Ha gjort alla prov och inlämningar. Jag har nästan gjot mitt bästa jämnt.. Men nu går det inte att ändra.

Idag reds sista dressyr lektionen, hade hoppas på att Citirus skulle sköta sig bättre.. Men han var vild och galen. Fick inte njuta av sista lektionen, utan tygla galna hästen på rätt sätt. Min sänklar var överallt då stigbyglarna inte gav nått stöd. Men jag är nöjd med det jag har lärt mig under året. Nu är det bara att fortsätta framåt.

Hade sen prov med Ingrid, inte ett lysande prov men få nog i allafall godkänt.

Har klippt mig och växlat pengar. Sen har Ögren vart här och packat min väska.

REDO FÖR CYPERN
eller inte..
Väskan väger lite mkt :P

På återsende om en vecka :)

PUSS


26 maj 2010

Närrrrrrrrrrrra nu !!

Hade banhoppning på gräset i dag, hoppade Citirus. Vi tog oss runt en bana på 80 cm, han var spänd och förväntans full. Men helt klart en godkänd ritt.

Efter lunch hade vi projekt o företagande, fick tillbaka arbetet som vi lämnade in i går med betyget MVG.
Gjorde därefter ett prov i hovvård, Micke var snäll att rätta bland annat mitt prov på engång. Hade även där MVG :) Kanske ska sattsa på hovslagar yrket, för jag kan ju driva företag och hovar..

Efter en lång onsdag, brukar ju bara gå halv dagar. Så kom jag hem och började plugga på Ingids prov. I morgon ÄR DET DAX FÖR SISTA PROVET! Sen har jag och Anders nästan gjort klart ett arbete..

Nu ska jag maila mig själv och sen bädda ner mig i sängen..

Puss puss

25 Maj 2010

Gaahh, fullt upp !!

Veckorna bara springer förbi, vi är inne i sista riktiga skolveckan. Det går läskigt fort nu.
I går blev det skolan på PS och sen shopping. Var på stan med Sofia och Ögren, shoppade underkläder, en klänning, lås, solkräm och leggings mm. Nu fattas bara hårspray osv..
På kvällen var vi och kollade nä Peter Eriksson undervisade Varbergs div 1 och Elit lag i hoppning.

I dag har vi haft sexorna på besök, gick jätte bra och alla sköte sig :) Jag och Frida gjorde klart Projekt & Företagand, medans Vic var på Flyinge. När vi lämnade in det fick vi reda på Projekt abete, jag fick MVG :) Mina betyg kommer vara toppen.. "Bara G" i historia, matte, svenska !!

Har fixat med tvätten och pluggat hovvård nu i eftermiddag. I morgon är det banträning med Citirus, på torsdag ska jag växla pengar och klippa mig efter sista provet! som är Miljö och Säkerhet..

Nu är det nära...!!
:D


23 maj 2010

Mitt är mitt, ditt är ditt
-Svårt att förstå ?


21 Maj 2010

Åh, om en vecka :P
- Semester !!

Historian gick inte så dåligt, hade 56 av 70 poäng, VG :)
Hade miljö & säkerhet efter det, fick reda på mina betyg dä med och det såg riktigt bra ut. Ojoj ! Pluggis.
Belv hängandes i skolan en stund innan Nathalie fick för sig att åka till stan. Så gjorde henne sällskap.

Hem och fixade mig innan det belv middag hos grannarna, efter det åkte jag till Nathalie. Nu är jag hemma och ska strax hoppa i säng.

I morgon blir det plugg, ska förbereda inför tisdag, sen blir det att jobba 2 h. Kvällen kanske det blir grillmys :)


Sommar :):)

Puss


21 Maj 2010

Helg

Har haft markarbete, lyckades med en avramling. Hade en galen häst.
Historiaprovet gick skit, ursch å fy !

Puss

20 Maj 2010

Vår

Hade en lektion i dag, dressyr. Fick låna Edward då Jennifer var sjuk. Vi red dressyr övningar i backar. Edward va lite som Contessa, så det fungerade riktigt bra. Nina var verkligen nöjd och jag känner mig mer säker i ridningen :)

I eftemiddag har jag försökt plugga historia, men finner ingen ro till det.. Fast jag har långtråkigt. Hmm. Sov en stund, kolla ishockey VM , pluggat lite till , power walka och nu ska jag snart sova.

I morgon är det sista fredagen i skolan med markarbetet, samhäll, historia och miljö & säkerhet. På kvällen ska jag och Madde till våra hyresvärdar på middag..


19 Maj 2010

VååååååR.

Nu är det vår, varmt, soligt, luktar gått och man är gald :)

18 Maj 2010

28 Maj- 18 Maj ( dagens datum) = 10 Dagar till Ayia Napa :)
Längtar så otroligt mkt, jag ska åka på min första sol semester. Ska bli skoj!

I dag har jag inte gjort nått känns det som.
Hade hoppning i dag för Svante Johansson, gick ganska bra. Lånade en skolhäst vid namnet Citirus. Han är rolig. Har ridit dressy på han och då har han sprallat till det i galoppen. I dag kändes det som han var spänd, förväntans full och vild. Hoppade banan på ca 1 meter, en linje gick väldigt lungt och fint, medans den andra så droga han. Kändes som jag hade en lös häst. Men när det funkade gick det bra.
Svante är bra att rida för då han gör något svåt av det enklaste. Alla fick kämpa med vägarna och avståndet. Jag gillar den enegin Svante kommer och ger oss, fast han ha fullt upp tar han oss tid och gör det som en solstråle :)
Gillas.

Var klar i stallet runt tre, åkte hem och käka lite. Sen somna jag visst nästan två timmar på soffan. Nu orkar jag inte ta min Power walkiing. Får ta en länge i morgon. Men nu har jag duschat och ska bädda ner mig i soffan med histoia papperna. Lika ba att börja plugga till provet..

Sen väntar det ishockey..

Puss


17 Maj 2010

Då är ännu en dag förbi.. inte mig i mot..

Tänkte ta och sammanfatta den galna helgen.

Fredag 14 maj
Var på balen och såg så många fina par, men mina tjejer var snyggast ;)
Efter att jag hade vait där så åkte jag hem till Ferm för grillfest, hade jäkligt kul med ett stot gäng. Jossan hade sagt till sin pappa att NÅGRA skulle komma, vi va ca 20 st.. Alla åkte hem tidigt så det slutade med att jag sov hos Jossan.
Lördag 15 maj
Vaknade av att det va svin kallt !! Jossan hade öppnat både dörr och fönster. När vi väll gick upp så va det strålande sol ute :) Jossans grannar vaknade till liv och kom upp till oss. Vi beslutade oss fö att bada i Lyftinge. Jag fick låna en bikinitopp av Soile och eftersom killarna inte kunde ha badbyxona som erbjöds kunde jag låna ett par, TUR DET !! Annars hade jag fått näckat rumpan.. Vart i slängd 4 gånger !! Det var inte varmt direkt..Hem till Jossan och sola lite, spela kubb och sen skulle jag med och kolla när Robert och Daniel klippte får. Klädsel: leopardklänning och foppatofflor. Klänningen ligge nu i tvättkorgen i en påse.. den luktar inte gott :/

På kvällen täffa jag Jossan och Emelie. Blev lite bilåkning och mys.

Söndag 16 maj
Vakna av att Alex bomba mig med SMS, tydligen få jag inte alla sms som skickas till mig :/ Men hon undra om jag skulle rida Conrad och självklat ville jag det. Så vi mötes i stallet och så red jag honom :D Hälsa på Morfar och så åkte jag ner hitt..

Dagen i dag har gått bra, gjorde ett samhälls prov om ekonomi med resultatet 19 / 20. Haft historia x2 och sen ridit Helga..

Nu tänkte jag ladda in lite kort i datorn från helgen, kanske att det dycke upp en bild här..

PUSS !!

17 Maj 2010

GRATTIS CONRAD :D
16 år.



16 Maj 2010

Varberg

Helgen är nu över, ber ger mig mot Varberg nu.
Kommer en rapport om helgen sen :)

Sommaren är inte långt borta!

Puss


14 Maj 2010

Åhh.

Jag vill oxå gå på bal. Men jag har valt att inte göra det och få stå mitt kast. Hade jag gått på balen är det kvällen innan studenten. Ingen hade haft möjlighet att komma ner och kika, jag hade inte velat gå med vem som helst , så då ska man få tag på någon att gå med oxå. Men jag blir avis nu när dom andra springer till frissan och fixar nagalar, klänningar , skor och väskor. Jag hade gillat att fixa i hop min outfit..

men nu ska jag iställe bege mig till KMW och kolla in brudarna. Av det jag har sett innan så är dom grymnt snygga i dag :,D

Puss


14 Maj 2010

Dagen är kommen.

Dagen som mina vänner har väntat på enda sen de börja ettan, det är i dag regn och rusk. Men jag tror att det kommer få en underbar dag. Det är dax för deras BAL !
Jag kommer vara där och kolla på alla. Åh, jag längtar efter att få se dom.
I går var jag med Emelie när hon fixade sina naglar, och alla som vet hur kort naglar Emelie har, kan nog inte tänka sig hur vackra dom är nu..

Dagens planer är: Nu ska jag med Emelie till frisören och dokumenterar det hela, sen ska vi i väg och gratta Stella som fyller ett år på måndag, efter det ska jag duscha och fixa lite, i väg och se balen och efter det göra i ordning mig inför grillkvällen hos Ferm :)
Gäller att allt går som jag vill idag, annars kör det i hop sig ;)

Nu är det dax att fräscha till sig och rensa kamran.
Puss


13 maj 2010

Klassresa, student, sommarlov, jobb, lumpen, tävla och träna, gymma och löpträna, använda kängorna, träffa vänner, festa, umgås med familjen <3



Livet är verkligen toppen !!



12 Maj 2010

Nu är det inte lång tid kvar

Helt plötsligt känns det konstigt med studenten, läskigt. Men jag vill. Aldrig mer behöver jag känna mig tvingad att åka till Varberg, men vad ska jag sakna.
Jag kommer få hemlängtan i lumpen med. Men då är det för det är jobbigt inte för att man bor med någon som går en på nerverna, eller ser ett stall som är ett bombned slag, där saker inte uppskattas.
Nu ska jag äntligen få vissa att jag är den som sköter mig! Ni med dålig attityd kommer inte komma lika långt som mig, har jag fixat tre år i Varberg kommer jag fixa 11 månader ute i Kvarn.

Jag är nöjd med skolan, men inte med endel attityder, det har gjort mig sur, ledsen och haft lätt stubin. Första åren hade jag så kul, men sen ändrades allt. Jag hade kunnat kämpat mera om jag fått haft det bra omkring mig.

Men jag ångrar inte att jag gick tre år i Varberg, jag har fått vänner för livet och nyerfarenhet både med häst och utan..

Nu är det 1 månad kvar och jag ska verkligen ta vara på klassresan, studenten och skola avslutning. Allt där i mellan kommer bli guld.

Vi är klassen som är eliten !


Livet på landet är skönt:p jag och ida är ...

dsc08617 (MMS)

Livet på landet är skönt:p jag och ida är hos pappa tills i morgon. Puss


10 maj 2010

Besöket på helikoterflottiljen, Kvarn.

  Samling.
 Käng utprovning.
 Uppställning.

 Marschen..

10 Maj 2010

En osäker måndag.

Vet inte riktigt vad som händer i dag, ska nog läsa lite i samhällsboken. Så jag är redo för prov när jag kommer tillbaka. Ska ut på min power walk med.
Ska lägga in lite bilder sen i lördags med, så ni får se hur kul vi hade :)

Puss


9 Maj 2010

Ännu en helg till ända.

Lördag 8 Maj 2010
I dag var det dax att besöka Kvarn och försvaret. Åkte här i från strax innan kl sju. Han lagom fram för att checka läget. Fick fika och vart sen uppdelad i olika plutoner. Jag hamna i skytteplutonen. Där fanns oxå, skyttebefälen, skyttesoldaterna, stridsfordonsförarna och så stridsfordonsbefälen.
En härlig grupp. Totalt skulle de ta in 200 i Kvarn och just nu är 171 platser upptagna, då är det 37 tjejer och 13500 står på kö för att rycka in någon stans i Sverige.
Massa info tjatades in i huvudet och så var det lunch, efter lunchen var det dax för att prova ut kängorna. Jäklar vad stora och tydligen gjorde det inte så mindre heller. Vi skulle marscher där i från efter till ännu en info stund. Jag och tre till tog tätten med gänget efter. Ledarn räkna tydligen takte på mig med. Vi skulle gå på hällarna med hakan i vädret..
Efter info stunden var dagen över, nu väntas det inkörning i kängorna och träning till max  !!

Kan säga att jag och Emelie skratta i allafall mest. I morgon kommer det komma en rolig film.

Blev shopping i Linköping, köpte tre par skor, en klänning, ett linne. Nu fattas bara studentklänningen..
Efter shopping och info dag så var det vin mys med Michis och Maria, var ut och kika lägget på spontan crusingen med.

Söndag 9 Maj 2010
Sovmorgon !! Jag sov til 10.00. Första gången på jag vet inte hur länge.
Michaela åkte hem och jag åkjte ut till Conrad, red en sväng med Sara. Åkte hem , duscha och sen vidare till Himmeta för en promenad med Michis och Emelie. Var kvar hela kvällen hos Emelie. Blev mat och prat :)
Älskar er <3

Nu är jag trött och känner för att sova :]


På väg hem nu, är snart i kungsör och sen ...

dsc08737 (MMS)

På väg hem nu, är snart i kungsör och sen blir det en träff med michaela :)


Förväntans full inför morgon dagen, så nu ...

Förväntans full inför morgon dagen, så nu måste jag sova :)


7 maj 2010

Hemma

Så skönt att vara hemma igen, jag är så trött just nu.
Mamma fixar maten och jag ska ta och packa upp mina saker innan det är dax att packa ner det igen. Men som tur är ska inte allt ner då. Utan nu ska sommar kläderna med.

I morgon ska jag, Mamma och Emelie åka till lumpen och mitt blivande reglamente. Ska bli spännande att träffa alla och se stället. Jag kommer dö när jag ser hinderbanan. Haha. Hoppas jag överlever morgon dagen i allafall. Efter det ska vi shoppa lite, mamma sa att det finns ett shopping centrum i närheten.. Jag behöver lite nya skor och några andra plagg.

Om tre veckor är jag på AYIA NAPA, Cypern. Kan inte fatta att det har gått så fort. Vi bestämde ju nyss vart vi skulle åka. Men biljetterna har kommit och det är verkligen inte långt kvar !! TaGga !!


6 Maj 2010

GRATTIS MIN HÖGRA HAND !!
Josefin fyller 19 år :)


5 Maj 2010

Onsdag och sovmorgon

Jäklar vilken sovmorgon det blev eller inte.Som vanligt när man får sova, vaknar man tidigt.
Jag har i allafall packat lite kläder, onödigt att ha så mkt kläder här när man inte ens använder allt..

Nu har jag gjort lite skolarbetet och ska snart åka och äta :)

Sen en lektion, efter det hålltimme och sen stalltjänst.

Puss

4 Maj 2010

Ett halv år

För ett halv årsen, ganska precis på timmen. Fick jag reda på att Farmor inte skulle leva många timmar till. Det gjorde hon inte heller, jag valde att aldrig ta ett ordentligt farväl. Men jag vill inte minnas att Farmor låg på sjukhuset. Utan när hon var hemma och hade det bra. Idag är det alltså ett halv årsen. Visst att månaderna har gått fort men det har även vart dom jobbigaste i mitt liv. Jag trivs inte i Varberg och jag vill ha tillbaka min Farmor. Men det är sånt som händer i livet. Det är så jobbigt. Min Farmor betyde så mkt för mig, hon var underbar på alla viss.

Farmor fick cancer och kämpade i ett år. Hon hade vilja av stål !

Hon var den första som fick reda på att jag fick körkort. Hon var den som ville veta hur det gick i skolan, hon vart orolig över minsta lilla skadan.
Som tur var fick hon komma ner till Varberg och se hur jag hade det. Jag som som hade hoppats på att se henne här när jag tar studenten och muckar från lumpen. Men nu är det hon som ser på mig i ställe.

Men viljan jag får fram, är när jag tänker på hur Farmor kämpade.



Hur jobbigt det än är så ska jag försöka, jag lovar ..

<3


4 Maj 2010

Fort, trött

Har varit trött efter helgen, jag är inte van vid dom tiderna. Men jag överlever.. Får sova när jag kommer hem.
Stina tog en hel del placeringar i helgen och även någon vinst. Jag tycker att det är kul att följa med, Stina visar en bra sida av ridsporten ! Finns många som inte gör det.

Åter till veckan, i går hände det inte nått speciellt. Skola, shoppa och en lång power walking. Underbart !
Köpte den här snygga klänningen på HM. Den passar både till strubyxor och utan.
Ett par vanliga solglasögon blev det med.
Inför Cypern behöver jag några nya skor och något linne. Sommarkläderna är fixade.

Idag har jag hoppat Riola vilket funkade bättre än förra veckan, men inte min typ av häst.Sen gick jag med Ögren när hon red ut. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sola å äta mat med Ögren.

Puss

Då är det dax att lämna skåne för den här ...

Då är det dax att lämna skåne för den här gången. Nu åker jag mot varberg:)


Gud vad jag längtar hem till köping:p

Gud vad jag längtar hem till köping:p


Party i skåne:)

Party i skåne:)