29Juli2008

Dagen har varit lång, gick upp kl 05.45. satt på conrad kl 06.30.
Red ett dressyr pass på ca 50 minuter. Gick rätt bra :)
Fixa allt i stallet så jag var hemma till ca halv nio.

Gjorde i ordning mig och åkte till Västerås.. Jag körde nästan hela vägen..
Det roliga med åk turen var att POLISEN stoppa mig, jag har kört i en och en halv vecka och så blir jag stoppad av polisen, men som tur var det bara en blås kontroll, så nu har jag gjort de med.. Vissa har aldrig blivit stoppade men jag lyckas bli det när jag har övningskört så kort tid.. Men åktur gick jätte bra annars.

Skulle kolla på ridstövlar på glada hästen men det var stängt.. Så jag köpte mig ett par gummistövlar iställe ;)
Vart även en ny mobil,  Sony Ericsson C902. Så behövligt.. Vart sen in till stan och shoppa lite..

I morgon åker vi, ska bli så kul.. Ska vara i Arboga halv sju.. måste masa mig upp halv sex.. Men som det lät på Stina så är det sent för tävlingarna börjar kl SJU varje dag, och då ska stallet vara klart :] men det ska bli skoj ändå..

Är borta Onsdag till söndag.. Lämna gärna några komentarer undertiden..

Puss å kram


27juli2008

I går bar det av på en tripp till strömsholm, fikade och kolla stövlar, mysig. Tyvärr hade dom dåligt med stövlar på lagret..
Får ta en tur till storstaden Västerås någon dag..
Efter de tog jag en cykel tur till Jossan där det bjöds på sol och bad i poolen ..Härligt.. Jag vill oxå ha en pool, tror ni att man kan ha det på balkongen??!

Idag var jag i stallet tidigt, redan kl halv sju..Skönt att rida innan den värsta hettan kommer..Var klar i stallet runt åtta,
sen när jag kom hem osv. åkte jag och mamma och handla.. Sen for vi med Ida och Jocke till Malmön.. Nu börjar färgen komma ;D;D
När vi kom hem efter att varit i solen i tre timmar, gick jag och vila i över en timme. Snark*
Nu på kvällskvisten har jag och Pelle vart ute och övningskört vart ca 4 mil´, på små grusvägar och landsvägar.



Planering: 2-3 Augusti Hopptävling, Kungsör INSTÄLL pga för få anmälningar..
                                                                 Så iställe blir det Hammarö.
                   onsdagmorgon(30juli) åker jag med Stina Lillje på hopptävling, Hammarö. Blir borta till söndag :D
                    9-10 Augusti Sundbyholm slott med dom bästa ( unglottorna)
                    14 Augusti VARBERG
                    18 Augusti Skolan börjar. 

Mellan alla datum blir det att träffa alla<3 

Sen ska Conrad ridas och fixas, men som tur är hjälper Alexandra ( ägare) mig massor.. Då hinner jag allt jag ska..


Kramkram

 

25juli2008

Då har man jobbat sin sista dag denna sommar, som sagt fixck jag lön haromdagen. Så nu gäller det att planera all köp:] Först på listan står ett par nya ridstövlar, kommer bli lite svårt att hitta dom rätta, jag är petig..

Efter jobbet åkte jag, Mamma, Ida och Jocke till Lyftinge och bada, jag tog ÅRETS första dopp..
svinkallt.Jag körde en bra bit, går bättre och bättre har inte fått motorstopp på några gånger*Stolt*

I morgon blir det att åka till Strömsholm och käka lite frulle sen ska jag kolla på ridstövlar på sadelmakeriet.
Det blir en bit att övningsköra på..
Sen blir det förhoppningsvis sol och bad hemma hos Jossan i hennes pool.

Conrad fick vila i dag i värmen.Men han var nog inte ledsen för de..

Kram

24juli2008

Idag är det en bra dag, för idag är jag glad..
Kan bero på att jag har fått lön och jag jobbar sista dagen i morgon :]
Kommer bli lite långtråkigt på dagarna, men det är bara att försöka styra upp något bra..
BARA 3 veckor kvar till jag far till Varberg igen, jag längtar, jag längtar, Längtar ni tjejer?


Kram å go natt


None

20juli2008

Vädret var inte att lita på i går..Suck.
Hade lagom komit en halvtimmes skrittväg hemi fårn när det börja SPÖregna, vände och skrittade halvtimmen hemåt i spöregn, inte lättade regnande utan det vart bara värre.
När man kommer hem är det frid och fröjd igen, gör ordning onrad och släpper ut han.. Plockar ordning allt sen när jag ska åka hemåt å blixtra det och åska och åter igen REGNA..
Plocka in hästarna, men inte hade de någon lust att följa med in, icke sa nicke.. Var bara att traska ut i hagarna och hämta dom..

På kvällen övningskörde jag och så var vi till stallet och kvälls fodra.

Idag så tog jag en lång sovmorgon sen var jag ut till hästarna, börja lagom regna när jag kom till stallet, tog in conrad och fixa honom.. Då vräker det ner regn, jaha, bara att plocka av han grejerna för i det här vädret tänker jag inte rida..Men då slutar det och på med grejerna och ut i paddocken..Red ca en timme och då var det uppehåll..
När jag släpper ut Conrad i hagen börjar det regna IGEN. Men hästarna verkar trivas bättre i regnet än vad en annan gör..

Nästa vecka har dom iallafall lovat sol.. Man kan väll hoppas på att det stämmer..
Fast jag jobbar ju i veckan såjag sitter ju inne hela dagen, så då kan det gott å väll regna..

Ne om man ska sova nu så man orkarupp runt sju snåret i morgon.*GÄSP*

Gonatt.

19juli2008

Vädret ser ut att bli åt det bättre hållet, ingen sol, inge regn eller blåst. Det är rätt bra väder ändå.

Snart ska jag bege mig ut till stallet, se hur han mår i dag.Ondast har han nog i hovarna som den hovslagaren skodde, man blir rekomenderad en BRA hovslagare oh sen vissa det sig att han inte alls var så bra.. Skulle ha åkit till Strömsholm och sko han, där vet man att det blir bra gjort..Men Micke får ta och kolla han direkt när skolan börjar, om det är så att han är okej i fötterna innan skolan börjar.. Det får vi ändå hoppas..

Nähe, ta och göra nått så man kommer i väg.
Kram Elin

18juli2008

GUD vad veckorna går fort..
Det är ju bar för då är det dax för Varberg.. Jag längtar som aldrig förr :D Fast inget slår året på Thulegatan..

Den här veckan har jag som sagt vart ledig, rätt skönt men man får dåliga vanor av de..

Var i allafall ut till pappa måndag-onsdag.. Skulle vara snäll och klippa gräset i måndags, satt där och körde som bäst när det börja regna, äsch tänkte jag lite regn har ingen dött av och gräs mattan är fortfarande torr.. Till slut var jag tvungen att ge upp och tur vara väll de , annars hade jag regnat bort.. Himlen öppna sig riktigt ordentligt..

Tisdag klippte jag klart gräsmattan, det tar ca tre timmar att klippa gräsmattan :P J*vlar vilka bromsbett jag har fått..Inte mkt kvar av mina bruna ben längre, blir så när det knappt är något sol och massor av bromsar..
Var ut med Kasper i skogen en stund på kvällen..

Onsdag Farmor och Farfar var på besök.. Innan dom kom så vart vi utan ström, var utan ström i lite mer än en timme, lite tråkigt när man hade tänkt bjuda dom på kaffe, men strömen kom tillbaka efter att dom vart hos oss ca 10 minuter :) Så kaffe fick dom allt :P

Idag Fredag så gick jag upp i skaplig tid för att hovslagaren skulle komma, snabb som sjutton var han när han skodde :/ Monster till häst var Conrad, ville inte stå stilla. tror ni inte att hovis orkar hålla mig om jag står på två ben?!

Nu på eftermiddagen var det dax att dra sig till stallet igen, massören var ut och gav honom en timmes massage.. Det verkades vara uppskattat, man blir lite avensjuk.. Jag vill med ha massage..
Han hade inga konstigheter i muskulaturen, skönt de.Han kändes konstig på nått ställe men det var typiskt hopphäst "fel" Inge direkt ont ont.Både jag och Alexandra förstod att han kändes lite "fel" i baken, inte konstigt som han öppnar upp när han hoppar.. Lite trimmning i lydnaden så ska vi bege oss ut på nya höjder :D ska bli kul.

Nu är nästan alla papper klara om körkorttillståndet, Jag och mamma får ut och köra nu.. Pelle hade fått fel elev, de hade skrivit fel på mina fyra sista i personnumret *lyckat* Så jag hade blivit kille.Tänk han som får papper om att han får köra med Pelle ;/ Han lär undra vad som har hänt.. Hehe

nu i kväll har jag läst lite teori, det mesta känns så självklart ;} Men man ska nog inte vara så tuff när det väll blir prov..

Puss å Kram


Regn Regn

13juli2008

Kanske dax att skriva några rader i bloggen så mina trogna läsare stannar kvar..
Vad har hänt sen jag skrev sist..? Massor helt  enkel..
Jag ska börja där jag slutade ungefär..

I måndags börja jag jobba sista veckan, trodde jag ja.. Fick ytterliga två vekor, fast jag ska vara ledig en vecka och sen jobba två..
Conrad åkte i väg till Örebro på weekend med Alexandra.. Kan tala om att han har vart helt crazy, han tyckte det var roligt att ha semester..

Tisdags jobba jag som vanligt, hade rätt mkt att göra.

Onsdag jobba jag först och sen var vi på tre timmars handledarutbildning.Det var inte roligt.. Satt stil hela dagen..Kan säga att det kröp av energi i kroppen sen..Var bara hem och sova sen..

Torsdag hände det inte något som är dokument bart..

Fredag, jag gillar fredag vilket innebär två dagar sovmorgon..
På kvällen var jag och mamma en sväng till stallet, när vi skulle där i från så körde jag ca 2 km grusväg, fram till stora vägen.. Var nära LIVET där en gång, oj oj säger jag bara.. Hehe, lite skoj var det allt när man inser att man lever..
En bonde stod tvärs över vägen för att kunna vattna kossorna som har hage ut med vägen, när jag kommer så börjar han rätt över vägen iställe för att åka fram några meter, så det vart tvär stopp.. När han har komit över vägen så har han en vatten tank fram på traktorn, jag gasar och mamma styr men jag kämpar i mot när hon styr , men vi tar oss hel skinade förbi vatten tanken.. men jag var ca 4 dm från att ta den med  kanten på framrutan..Men som sagt vi lever..

Löradag, jag skulle ha sovmorgon men vart inte så.. Jag kan tydligen inte sova när jag får de..
Jag och mamma tyckte det var soligt väder så vi begav oss till stranden..Låg där och pressa ca en halvtimme.. Kollar på molnen och det ser ut att det aldrig mer ska bli sol, packar i hop och åker hem.. När vi åker hem kommer dagens stört skur.. SUCK.

Var hemma någon timme sen titta solen fram så jag och mamma tar en cykel tur..

På kvällen var jag hem till Josefin, så jäkla roligt att träffa dig igen..Grilla, spela spel och prata..
Vi spela ett spel som heter MED ANDRA ORD, det spelet kan jag rekomendera..Lätta regler och mkt skratt..
Man är i lag och så tar man ett kort och ska förklara vad det är där utan att säga vad som står där..
Bla: Mus kork = Tampong , Inte sol utan = Måne, Där Sverige, Norge och Finland möts = Treriksröset, En stor Ö norr om Sverige= Grönland.
Man har 30 sekunder per par och då ska man få så mång rätt som möjligt.

Jag och jossan spelade det med hennes mamma,hennes sambo och deras kompisar,det var skoj..
vart det inte heller sov morgon, utan vi vart till Parken Zoo i Eskiltuna..Kolla på djuren och kolla in famntomen, kl 16 var det Magnus Uggla oh hans nya band.. Uggla hade röda mjukis byxor och Kavaj, inte ska man kosta på scenkläderna nått.. Men bra är han :D:D

Nu i kväll hämta vi Pelle ute i ´Narla och då körde jag en bitt på gruset och i dag funkade det mkt bättre :P Starta, gasa, Växla, bromsa :}

Conrad kom hem:} Nu är det trimmning som gäller.

Snart väntar sängen och jag ska sova, ska till stallet tidigt i morgon.

Kram å Hej

Besök hos FantomenBesök hos Fantomen.


Några roa sig Kungligt..   Några roa sig inför publik på olika viss :D   M. Uggla.

5juli2008

Då har man jobbat två veckor, en vecka kvar.. Det är faktis rätt kul att jobba..I mellan åt är det papper upp över öronen, men det löser man..

Var till sura i söndags och hoppade en LC, hade 4a fel(snabbast 4a felare), men allt känndes kanon.. Skulle igentligen ha tävlat dressyr på lördagen men allt krångla och det fick bli hoppning i ställe..
Nu har Conrad lite vällförtjänt bete, ska ha det i ca 2 veckor.. Kommer han i gång ordentlig ska vi eventuellt debutera LB i Kungsör den 3 augusti. Ska ditt och hoppa LC den andra så det vissar sig om det blir LC eller LB den tredje.

Jag och Ida fick iden om att byta rum harom dagen, så i går byte vi rum, herregud vilket kånkande det var..Men nu är det färdigt och det vart riktigt bra, men saknar mitt gamla rum lite.. Fick nått städ ryck och städa lite överallt i lägenheten.

På onsdag ska vi gå på kurs om att jag ska få börja övnings köra. Har börjat lääst teorin nu, så jag kan ta god tid på mig innan det är dax med allt..Vill klara det så fort som möjligt..

BeteConrad, Betet.

Köping 14 juni 2008.


3juli2008

jag är sååå sur..