31 Mars 2010

sista mars... Första april i morgon.

Sovmorgon i dag och naj jag vakna inte tidigt utan sov till nästan tio. Jubel !
Åkte hem och hämta lite saker jag glömnde i går och gled vidare till skolan. Börja halv ett, men plugga lite projektarbete. Snart dax att redovisa det, om 13 dagar bestämnt. Ursch och fy.
Efter det var vi till Svante för att få insperation då han har träningar i dag och morgon, stalltjänst och så red jag markarbete.
Åkte till Svante en stund till och fick mer insperation innan jag åkte till gymmet. Blev 15 min löpning+ 60 min Body pump + 15 min löpning.
+ Streching.
- Utfall.
Nu är det dax för sängen, har ätit och duschat å jag blev seg, men det är skönt..
GODNATT !

Puss


30 Mars 2010

Vilken dag alltå !


Oj oj, jag och Nathalie har yrat runt i dag. Men det var trevligt, skulle nog allt kunna flytta ditt :) GÖTEBORG !
Här är resultatet:

 E N


30 Mars 2010


Förmodligen är David hittad nu.
http://gt.expressen.se/nyheter/1.1936610/polisen-befarar-forsvunne-david-birgersson-hittad-dod



Vi överlever nog Göteborgs resan och det g...

Vi överlever nog Göteborgs resan och det går bra. Vi har inte blivit över körda eller ner gåda. Ett och annat skrattanfall:p åker hem om någon timme. Puss


Testar mobilbloggning:)

Testar mobilbloggning:)


29 Mars 2010

Dagarna går bara fortare och fortare

så härligt, snart är det påsklov :)

Skolan flyter på bra, tessan är llite matt, men hon laddar nog inför debuten.. Annars händer det inget nytt. I morgon ska jag och Ögren till Göteborg. Vi kommer virra bort oss. Haha.

Puss

27 Mars 2010

Jag är trött, därför dålig uppdatering. Sen har jag nog inte riktigt haft tid heller !

I går var det fredag då var det skola, boxning och sen middag med Amanda och Rebecka. Vi åt kina mat, smaskens.

Idag har jag jobbat hela dagen i dag, men det har gått bra. Contessa fick en vilodag, nu veckar en vecka av trimming inför debuten :S Jag är nervös redan.

Kom i håg att vrid fram klockan i natt !! Sommarmöblerna fram - klockan framåt.

Puss

25 Mars 2010

Torsdag, hela dagen lång.

Idag fick jag ta mig en funderare på vilken dag det är. Insåg att veckan har gått grymnt fort och att det är fredag i morgon :] Nästa veckan går jag hela veckan i skolan tänkte jag säga men kom på att det är lov på fredag. Skönt.

Dressyren gick inge vidare i dag, hästen kändes matt och inte helt hundra. Ska till stallet och tempa henne om en stund. Hade longering efter dressyren, fick låna Burran och det gick bra . Men jag måste öva på all fakta runt om.

Har vart och handlat inför helgen och så har jag vart ute på en 60 minuters promenad i det fina vår vädret :}
Om en stund, efter stallet ska jag hem till Rebecka och plugga inför morgon dagens prov. Ska fixa lite inför mötet med Ingrid. Vi ska kolla hur det går med projekt arbetet!

På återsende.

Puss

24 Mars 2010

Nu är det vår i Halland. Medeltemperaturen har legat över nollstrecket sju dagar i rad och då är vintern över, enligt SMHI. www.hn.se

24 Mars 2010

Träning

Skolan flöt på bra,tros att folk inte kan knippa tjäft så vi andra kan få lära oss nått nytt. Nu i kväll firas det iallafall att det är HUNDRA dagar kvar till studenten, men det är ca 80 dagar kvar. Underbart! Jag tränar i ställe för att festa.
Red Contessa efter skolan, prova ett nytt bett. Galoppen fungera riktigt bra, hon var nästan lite seg men det gick fint.

Sen har jag vart på body pump, just när man höller på är det jobbigt. Men känslan efter är helt grymnt skönt :) I morgon blir det lite mjukgörande inför fredagens boxning. I dag har jag kännt av att jag inte stretsha ordentligt i går. Så glöm inte det för guds skull :]
Snart ska jag krypa ner i sängen och ladda inför en ny dag i morgon . Med nya mål och förutsettningar .

Puss


24 Mars 2010

Onsdag, mitt i veckan.

Vakna med huvudvärk i morse så kosta på mig att sova en timme extra. Sitter nu i skolan och börjar om en timme och en kvart, pluggar nu och ska snart äta. Vic och Frida sitter och är överambionösa, så får vänta tills de ska kila till maten.
Efter skolan halv fem, så ska jag ta och rida Contessa. Ska försöka rycka lite mer man med, hon ser ut som en vildhäst.
Kl åtta har jag body pump träning, men tänkte försöka ta en löptur innan.

Nu ska jag fortsätta att plugga :)

Puss

23 Mars 2010

Havrepappan är helt klart bäst, har ni inte sett han eller läst hans inlägg är det dax nu :] Ett gott skratt förlänger livet .
Vi hästfolk är inte så dumma som vi låter !
Gnägg
http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/83797.htm



23 Mars 2010

Tisdag

Dagen börja med regn och slutar med solsken :] Underbart ! Våren är på ingång.
Hoppning stod på dagens schema och för ovanlighetens skull för Nina( våran dressyr tränare ). Men hon hade en riktigt bra övning, med lydnad och kontroll.
Efter hoppningen, var det stalltjänst, mocka boxar, sopa stall och fodra. Hästarna skulle in och sen var min dag över i skolan. Fixa med utrustningen och packa foder efter skolslutet.

Åkte till gymmet och var där över en timme. Otroligt skönt, knapp något folk att trängas med. I morgon blir det body pump och på fredag är det boxning.. Äntligen är jag tillbaka på banan!

Nu kokar jag ägg, det går typ dåligt. Haft sönder två ägg redan. Ska käka och sen plugga vidare. Mitt största nöje just nu är projekt arbetet.


22 Mars 2010

Varberg

Då var man nere i Varberg igen, här är det VÅR ! Konstigt för i Köping var det snöoväder och häst transporter i diket och i morse var det minus grader. Här är till och med gatorna sopad. Det skilljer ändå "bara" 42 mil.

När jag kom ner åkte jag direkt till stallet och pyssla om Contessa, ryckte mannen och ryckta henne ordentligt.
Red i ridhuset en stund och sen skritta vi ut, min pärla :]

Var och gymma i en och en halv timme. Blev massor på crosstrainern och armar. I morgon väntar ännu ett pass. Funderar på att vara med på body pump på onsdag och boxningen på fredga. Får bli en vilodag i helgen, då jag ska jobba och det inte passar i hop med deras öppetider.




nu blir det snart sängen.

Puss


21 Mars 2010

Liten men tuff, en blogg att läsa helt klart!
http://www.nattstad.se/TReimer
Therese Reimer



21 Mars 2010

Söndag

Nu SNÖAR det igen, tro det eller ej..
Jag gick inte upp förrens halv elva i dag, men då hade jag legat vaken alders för länge. Efter det eller vid halv ett så var jag och Nadja ute på en promenad i snöstormen. Sen har jag skrivit en berätelse om Contessa, om hur jag orov red henne, vad som har hänt och hur det går i dag. Det ska vara med i mitt projektarbete.
För en stund sen så hämta jag Ida vid tåget och så har vi handlat lite mat som vi ska fixa..

"Contessa är en häst med en vilja av stål, hon är glad till att arbeta, ju mer hon rids desto vildare blir hon och hon är lätt i all hantering."


20 Mars 2010


Sova

Jag borde sova nu, men jag vill inte gå och sova.. För jag vet hur illa jag sover på nätterna. Tror att jag måste komma på ett sätt att sova bättre.

Har vart en trevlig kväll i allafall :D

Puss

20 Mars 2010

Lördag

Dagen har vart slapp och skön.
Har vart och kollat på stall, handlat med mamma och hon köpte skor med..

Nu i eftermiddag har jag gjort mig i ordning och pluggat.

Om en stund ska jag i väg till smedjan för att lyssna på : Waredge, Pasted & Figures of the fallen.
www.smedjankoping.com . Inte min musik smak men kul att vidga vyerna och träffa lite folk. Ska ditt med Michis & Tess :]

så om en stund ska jag kila i väg.

Puss

19 Mars 2010

Fredag
Har sovit som en stock tills nio i morse, då var det ändå dax att gå upp.
Jag och mamma var ehm till Alex en stund och träffa henne, Stella och Affe. Men mamma har ingen ro att göra nått , då zally ska få kattungar.

I kväll ska jag hem till Emelie och käka lite mat, Michis skulle nog med komma ditt.


Emelie, jag och Michis, jag


19 Mars 2010

Tack Vic och Frida för att ni tar hand om min prinssesa :]



18 Mars 2010

Hemma:]

Tåget var 10 min sent till Köping, men hem kom jag i allafall, underbart.
I kväll har jag vart och pratat av mig med Nadja. Jag måste nog ta tag i saker nu!

Nu ska jag sova själv, såååå jäkla skönt . Men sen är det en annan sak hur mkt jag sover. Just nu sover jag jätte dåligt. Är trött och somnar lätt på kvällen. Men vaknar på natten och är pigg, undra hur det här kommer sig ;]

Puss å Go natt gott folk ;()

18 Mars 2010

Tåg genom Sverige.
Sitter på tåget hem nu, tur har jag med. Tog för engångs skull med min dator hem, brukar mest bli släpp med den och väll hemma använder jag den stationära datorn. Men nu hamna jag vid ett elutag och kan använda datorn på tåget :] As nice, har hittat lite sommarjobb som jag vill söka, så det ska jag göra när jag kommer hem och kan fixa mitt CV på andra datorn. Tur att man kan utnyttja tiden lite i allafall. Har pluggat inför ridprovet med..

Senare i kväll blir det en fika med Nadja, orkar igentligen inte men jag vill hinna träffa mina VÄNNER <3

 Contessa <3 Saknar dig !


18Mars 2010

Torsdag
Dressyren i dag gick väldigt bra. Gjorde en övning med slutna, öppna och galoppfattningar. En bra övning för både mig och Contessa. Man fick tänka till hela tiden.. Men det är nyttigt. På tisdag ska vi hoppa för Nina ist för Annelie, vilket är bra så ser Nina vad som fattas i hoppningen med. Tummen upp !

Nathalie "Taxi" Ögren ska köra mig till tåget om ca en timme. Är hemma vid halv åtta, då är det hem och titta på sveriges värsta bilförare.

Helgen är lite oplanerad, men det ska bli skönt att bara få komma hem.

Hoppas bara att min huvudvärk släpper, vet inte varför den kom.

Puss


17 Mars 2010

I morgon är det torsdag och då åker jag hemmåt :]
sååå skönt, men har rätt mkt skolarbeten med mig hem.
Som ni kanske har märkt har jag inte haft tid att sitta vid datorn sista dagarna. Har bla haft uppskonings prov och P&F prov, har hunnit med en shopping tur med Ögren och även en fika med Nathalieorna+ Kenny, har gymmat själv och med frida. Nu är jag på spåret igen !

Den 30 mars ska jag och Ögren erövra Göteborg ;D

Puss

17 Mars 2010


GrAtTiS ViC
19 år :D


15 Mars 2010

Plugg = Studiedag

I morse var det upp och släppa ut hästarna. Fixa boxen åt Contessa men även fodret. Fixa Helgas höpåsar och så. Ska rida Contessa om en stund med Vic. Har suttit i skolan i snart två timmar för att göra nått vettigt åt mitt projektarbete. men jag kommer igen vart då det finns dålig information just nu. Men får väll fixa lite med det andra i ställe.

Snart ska jag i väg till stallet för att rida med Vic som sagt, sen ska jag rida helga och efter det tänkte jag cykla till gymmet, varför sitta innen när det är strålande sol ?!

I morgon är Nathalie i skolan igen och det blir hoppning som dagens ända lektion.

Puss puss.

14 Mars 2010

Helt slut.

Hemma efter jobb och stall. Det har gått smidigt att jobba i helgen.
Contessa har nog vårkänslor just nu, helt galen att rida på har hon vart i två dagar. I dag red jag och Sandra ut. Sluta med att jag galoppera varv på varv i ridhuset. Hoppas hon är lite lugnare i morgon. Men det är kul när hon är glad :D

Tänkte att jag skulle dammsuga i dag, men blev helt slut efter att ha lagat mat, tvättat och duschat, så när jag satte mig här tog krafterna slut..
Nu blåsningen och sen sova. Studiedag i morgon !

Puss


13 Mars 2010

Jag saknar alla hemma, saknar till och med min lillasyster <3

Fullt upp kan man säga, i går var det skola, boxning och bowling. Idag har det vart jobb, stall, jobb , nu gör jag mat och sen blir det melodifestivalen + plugg. I morgon blir det jobb igen och måndag är det studiedag + plugg.

Snabbt inlägg :]

Puss


11 Mars 2010

en vecka kvar tills...
jag åker hem igen :]


9 Mars 2010






9 mars 2010

42 mil väntar

I morgon åker jag ner till Varberg igen, hoppas bara att jag inte får feber. Mår väll inte jätte bra nu, men ska duscha, packa och sen sova . Så är jag fit for fight igen :}

Lovat Ida att jag ska släppa av henne vid tåget och sen åker jag, så vid halv åtta lär jag vara på väg neråt. Men snart är jag tillbaka igen..

I kväll har jag träffat Emelie och sen möte Nadja upp mig på parkeringen, blev att prata lite med henne med :]

Dax att göra nått nu då !

9 Mars 2010

Sjuk..

Nu kan jag nog säga att jag är sjuk, det är första gången på så där ett år. Sist jga var sjuk var förra februari och då hade jag spysjukan och innan det hade jag öroninflamation och det var i januari.
Nu är jag hes och har ont i kroppen. Typiskt när man är hemma !

Nu ska jag ta och plugga lite och sen hitta på nått annat.. Åker till Varberg i morgon igen. men åker till Köping nästa torsdag igen, blir i Varberg 8 dagar. Jag saknar faktis mina riktiga vänner <3 Ni vet vilka ni är .

Puss

8 Mars 2010


Kom på en sak , förut när jag och mamma var och hälsa på Ida på hennes praktik plats. Så presentera Ida mig som sin syter och då fråga en om jag var hennes LILLA SYSTER . Haha Så jag har fått mig en stora syster, men jag undrar vem som är mest förståndig..
Men som sagt förra året var jag 14 och så får jag vissa leg nör jag köper energi dryck. Känns skönt att man ser ung ut :D

Ida  Elin


8 Mars 2010

Förskyld

I går tills i dag har jag och Ida vart hos pappa. Körde in till stan i morse då Ida börja sin praktik. Somna som vanligt på soffan i går kväll. Ligger lite efter med sömnen, men sova får man göra när man dör.

I dag har jag ont i halsen och är hes, kroppen värker och ett snyggt blåmärke från min åktur i tarppen har jag fått. Ahja kunde ha blivit värre.

Frida tar hand om Contessa och min prinsessa verkar sköta sig bra :) Men jag saknar henne massor ! Min solstråle.

Nu ska jag gå och fixa lite middag, jag får min favorit mat så då frå jag fixa set själv. Varmsmörgås tårta ;P


7 Mars 2010

Soligt

Underbart väder med kyla och solsken.. Så nu ska jag åka hem till Emelie en sväng.
Shit vad stel jag är i kroppen kan nog bero på att jag halka i trappen och åkte ner några trappsteg. Hala strumpor och nyckterhet går inte i hop.. Aj !

Puss

7 Mars 2010

Hemma och klar för sängen och klockan är söndag morgon,
Till och från har jag haft roligt och NI ÄR BÄST TJEJER :]


6 Mars 2010

Soligt

Under FM / början på EM var jag hem till pappa och busa med Kasper..
Efter det var jag och Ida hem till Alex, Stella och Affe. Mkt snack och fnitter.

Nu fixar Ida mitt hår, för i kväll blir det utgång i Arboga.

Ses !


5 Mars 2010

Kallt

Det är kallt hemma och min vinter jacka är kvar i Varberg, sist det var storm i Varberg var den i Köping. Att jag lyckas ta med och lämna den på fel ställe.
Nu är det - 18 grader kallt. Brrr.

2,3,4,5 Mars 2010

Åter här igen ..

Tisdags 2 Mars 2010

Hoppade för Svante med en häst som var mer galen än tam. Men både jag och han vart nöjda. Contessa lugna ner sig i slutet av passet. Efter de åkte jag och mamma till Flyinge tur och retur 40 mil. Mamma var chokad över hur långt man såg på dom fälten..
Såg många snygga hingstar på bruksprovet och träffa även på Camilla. En gamal klubb kompis.
Hem fick jag vara skicklig på att missa ett rådjur !

Onsdag 3 Mars 2010

Hade sovmorgon till halv tre, men gick upp när mamma skulle åka hem. Kunde inte somna om efter det, så det var lika bra att sätta fart på dagen. Åkte till stallet och red en sväng, sen skrev jag klart mitt idrotts arbete. Sen för drev jag tiden med Ögren, satt i boxen när hon mockad och satt i en skortskärra när hon packade höpåsar.
Hade hovvård och stalltjänst. Sen var jag och gymma med Frida.
Efter det var jag, Nathalie och Ellinor ut och käka mat, Sen hade vi en intressant kväll/ natt. Aldrig mer jag delar säng med om två igen.. He he. Vakna av att Ögren höll om mig.

Torsdag 4 Mars 2010

Hade dressyr med en lite mindre galen häst som lugna sig efter att ha galoppera av sig.
Hon sköte sig bra när lektionen börja lida mot sitt slut. Efter det hade vi hästteori och sen Idrott B. Gjorde några tester och det gick så där.
Var ner på stan med Nathalie och Nathalie sen kom även Anders farndes, blev en fika och lite snack. Somna när det var Sveriges värsta bilförare, såg bara ett avsnitt. sen var det godnatt!

Fredag 5 Mars 2010

Hade stalltjäns och sen lite samhäll, sen åkte jag hem till KÖPING. så jäkla skönt, var inte riktigt meningen att jag skulle åka hem nu, men det finns sina anledningar. Orkar inte med allt tjaffs och stoj det är i klassen. När ska en del växa upp? Blir hemma några dagar, ska plugga och träffa vänner å familj.

Nu väntar en träff med Nadja :)





3 Mars 2010

Jag kommer hitt i morgon, hinner inte just nu. En dejt med tjejerna väntar och i går var jag hemma sent :]

1 Mars 2010

-

Idag har jag och mamma åkt runt överallt. Börja med att jag åkte till stallet tidigt, satt på Contessa strax efter åtta. red ut en sväng och trava på grusvägar. Så hon är laddad inför i morgon.
Efter det åkte vi upp till Skene där min gamla ridlärare bor. Och även min nya hemma klubb. Jag har i år bestämnt mig för att byta klubb.. Fick i alla fall ett trevligt bemötande !

Efter det åkte vi små vägar till Ullared där det blev shopping, fast jag handla inte så mkt.

Vi kom hem vid halv sju, har ätit mat, kollat på familjen annorlunda och nu ska vi se brölopps fotografen.

I morgon är det hoppning för landslagsryttaren Svante Johansson, han ligger på 19 plats i Världsrankningen och efter det åker vi till skåne å Flyinge.

Puss !